Emiel de Bekker weg bij Axero en start Grib Automotive

Emiel de Bekker is vertrokken bij remarketingbedrijf Axero, om zijn eigen groothandelsbedrijf te starten. Dat bevestigen de betrokken partijen aan Automotive.

De Bekker was jarenlang een van de aandeelhouders van Axero (dat tot 2018 Beernink & De Bekker heette). Hij heeft zijn aandelen verkocht aan mede-oprichter Jan Beernink, die inmiddels het merendeel van de aandelen in handen heeft. Samen met Dennis Griffioen is De Bekker deze maand met remarketingbedrijf Grib Automotive gestart.

Griffioen is afkomstig van That’s Lease, het bedrijf dat is opgericht door zijn vader Henk Griffioen. Het bedrijf wordt onder meer verantwoordelijk voor de remarketing van de vloot van That’s Lease. Daarnaast gaat het ook zelf auto’s verhandelen. Het bedrijf wil volgend jaar groeien naar een volume van rond de duizend voertuigen.

Kleinschaligheid

“Ik ben jarenlang van Den Haag naar het Axero-kantoor in Enschede gereden. Ik had vorig jaar al de beslissing genomen om dichter bij huis te gaan werken. Met Grib zijn we gevestigd in Sassenheim, bij That’s Lease in huis.” Volgens De Bekker schuilt in de kleinschaligheid de kracht van het bedrijf. “We werken met een klein team, zijn snel en wendbaar en zijn daardoor in staat om goed in te spelen op ontwikkelingen in de markt.”

Dat hij nu voor een andere aanpak kiest dan hij bij Axero gewend was, is een bewuste keuze. “Er is in mijn optiek ruimte voor twee typen bedrijven: grote handelaren, zoals Axero, met grote volumes en kleine en wendbare spelers. Ik ga nu met veel plezier, dicht bij huis, een nieuwe start maken.”